Visoko učilište Algebra ugostilo prvi Oracle Academy dan

Visoko učilište Algebra prošlog je petka ugostilo prvi Oracle Academy dan u Hrvatskoj, kojeg su uživo ili online pratili studenti i nastavno osoblje sa 35 obrazovnih institucija, a koji je imao za cilj predstaviti  posebnosti Oracleovog akademskog programa.

Visoko učilište Algebra prošle je subote ugostilo prvi Oracle Academy dan u Hrvatskoj, kojeg su uživo ili online pratili studenti i nastavno osoblje sa 35 obrazovnih institucija, a koji je imao za cilj predstaviti  posebnosti Oracleovog akademskog programa.

WP_20151211_13_03_03_ProDostupan isključivo članovima Oracle akademije,  kao što je i Visoko učilište Algebra, ovaj obrazovni program pruža institucijama mogućnost da u svoje studijske programe uvrste svladavanje znanja vezana uz programiranje u programskom jeziku Java, dizajn baza podataka, te programiranje u programskim jezicima SQL i PL/SQL … istovremeno razvijajući vještine važne za IT karijeru kao što su rješavanje problema, suradnja i razvijanje kritičkog razmišljanja kroz razne sadržaje za učenje i samouučenje.

Osim Marina Tadića,  generalnog direktora Oracle Hrvatska, prisutnima se na Oracle Academy danu obratio i programski menadžer Oracle Akademije u Hrvatskoj,  Darko Jureković, dok su za WP_20151211_13_17_12_Prosamo predstavljanje Oracle obrazovnih programa i certifikata bili zaduženi dr. sc. Goran Đambić, voditelj katedre za programsko inženjerstvo i Danijel Kučak, dipl. ing., predavač na katedri za programsko inženjerstvo Visokog učilišta Algebra.

Na samom događanju prisutnima su se predstavili i Oracleovi partner kao što je tvrtka Combis, Ericsson, IN2 ili Hrvatska udruga Java korisnika otkrivši u svojim prezentacijama, među ostalim, i svoje potrebe za stručnjacima u području Oracleovih tehnologija.