Srednjoškolci, prijave za proljetne Algebrine Digital Ninja Akademije su otvorene!

Visoko učilište Algebra otvorilo je prijave za novi ciklus besplatnih  škola za srednjoškolce – Digital Ninja Akademije. Svi zainteresirani za dvodnevne škole na temu digitalnog marketinga, robotike i programiranja, mrežnih tehnologija i etičkog hakiranja ili razvoja računalnih igara, koje će se odvijati pod proljetnim praznicima, moraju se prijaviti najkasnije do 10. ožujka.

Svaka od besplatnih akademija održat će se tijekom proljetnih praznika, 21. i 22. ožujka 2016. –  u trajanju od dva dana, a potrebno se što prije prijaviti putem linkova na stranici pojedine Akademije koje se nalaze u nastavku. Na tim se stranicama nalaze i potpuni rasporedi svih predavanja kao i popis tema.

Četiri besplatne Digital Ninja Akademije koje organiziramo tijekom proljetnih praznika su:

  • Digital Ninja akademija robotike gdje će polaznici naučiti raditi s platformom Arduino, a upoznat će se pritom s brojnim trikovima iz područja programiranja i robotike. Arduino je jedna od najkreativnijih open source platformi koju obožavaju svi koji se bave automatikom i elektronikom, ali i umjetnici, dizajneri i brojni hobisti širom svijeta. Više informacija o školi robotike nalazi se na linku Digital Ninja akademija robotike.
  • Digital Ninja akademija etičkog hakiranja, čiji je cilj naučiti polaznike više o mrežnim tehnologijama, računalnoj forenzici, sigurnosti i samom etičkom hakiranju, kroz upoznavanje s tajnim znanjima i alatima sistemskih inženjera i etičkih hakera – inače nekih od najbolje plaćenih stručnjaka za računarstvo danas. Iako hakeri u medijima počesto imaju negativnu reputaciju, polaznici će ovdje naučiti kako se postaje etički, tj. dobar haker, te kako se tvrtkama pomaže da identificiraju i uklone ozbiljne sigurnosne probleme u svojim sustavima. Raspored i prijave za ovu školu nalaze se na linku Digital Ninja akademija etičkog hakiranja.
  • Digital Ninja akademija razvoja igara, koja nudi atraktivnu priliku da se polaznici upoznaju s game developmentom, tj. svim vještinama koje su ključne za razvoj računalnih igara. Najuspješniji hrvatski gameri i članovi studija koji razvijaju igre, okupljeni oko stručnjaka za dizajn igara iz tvrtke Machina, bit će mentori polaznicima kako bi tijekom ova dva dana razvili svoju prvu igru. Ove su vještine vrlo tražene, a hrvatske tvrtke koje se bave razvojem igara gotovo sav svoj prihod ostvaruju u inozemstvu. Više informacija o ovoj radionici nalazi se na linku Digital Ninja akademija razvoja igara.
  • Digital Ninja akademija digitalnog marketinga, koja je namijenjena svima koji svoju budućnost traže u spoju marketinga i informatike. Najuspješniji hrvatski stručnjaci za digitalni marketing kroz dva dana predavat će o temama poput izrade digitalne strategije, dobrog pričanja priča na digitalnim kanalima i planiranja nastupa na društvenim mrežama. Polaznici će naučiti koristiti Google Adwords i kako ozbiljno pristupati kampanjama na Facebooku. Detaljni raspored ove radionice i prijave nalaze se na poveznici Digital Ninja akademija digitalnog marketinga.

Budući da je broj mjesta ograničen te da se ponovno, kao u slučaju ranije održanih škola, očekuje velik interes, pozivamo vas da svoju prijavnicu ispunite što prije! A što možete očekivati provjerite u nastavku: