Besplatne zimske škole za srednjoškolce

Visoko učilište Algebra u prvim danima 2016. organizira ciklus besplatnih zimskih škola za srednjoškolce – svi koji su zainteresirani za dvodnevne škole na temu digitalnog marketinga, robotike i programiranja, mrežnih tehnologija i etičkog hakiranja ili školu razvoja računalnih igara moraju se prijaviti najkasnije do 22. prosinca.

Svaka od škola održat će se u dva termina – s početkom 4. ili 7. siječnja 2016. – i u trajanju od dva dana, a potrebno se što prije prijaviti putem linkova na stranice pojedine škole koje se nalaze u nastavku. Na tim se stranicama nalaze i potpuni rasporedi svih predavanja kao i popis tema s kojima će se mladi imati priliku upoznati.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Četiri besplatne zimske škole koje organiziramo početkom siječnja su:

  • Škola robotike gdje će polaznici naučiti raditi s platformom Arduino, a upoznat će se pritom s brojnim trikovima iz područja programiranja i robotike. Arduino je jedna od najkreativnijih open source platformi koju obožavaju svi koji se bave automatikom i elektronikom, ali i umjetnici, dizajneri i brojni hobisti širom svijeta. Više informacija o školi robotike nalazi se na linku Škola robotike.
  • Škola etičkog hakiranja, čiji je cilj naučiti polaznike više o mrežnim tehnologijama, računalnoj forenzici, sigurnosti i samom etičkom hakiranju, kroz upoznavanje s tajnim znanjima i alatima sistemskih inženjera i etičkih hakera – inače nekih od najbolje plaćenih stručnjaka za računarstvo danas. Iako hakeri u medijima počesto imaju negativnu reputaciju, polaznici će ovdje naučiti kako se postaje etički, tj. dobar haker, te kako se tvrtkama pomaže da identificiraju i uklone ozbiljne sigurnosne probleme u svojim sustavima. Raspored i prijave za ovu školu nalaze se na linku Škola etičkog hakiranja.
  • Škola razvoja igara, koja nudi atraktivnu priliku da se polaznici upoznaju s game developmentom, tj. svim vještinama koje su ključne za razvoj računalnih igara. Najuspješniji hrvatski gameri i članovi studija koji razvijaju igre, okupljeni oko stručnjaka za dizajn igara iz tvrtke Machina, bit će mentori polaznicima kako bi tijekom ova dva dana razvili svoju prvu igru. Ove su vještine vrlo tražene, a hrvatske tvrtke koje se bave razvojem igara gotovo sav svoj prihod ostvaruju u inozemstvu. Više informacija o ovoj radionici nalazi se na linku Škola razvoja igara.
  • Škola digitalnog marketinga, koja je namijenjena svima koji svoju budućnost traže u spoju marketinga i informatike. Najuspješniji hrvatski stručnjaci za digitalni marketing kroz dva dana predavat će o temama poput izrade digitalne strategije, dobrog pričanja priča na digitalnim kanalima i planiranja nastupa na društvenim mrežama. Polaznici će naučiti koristiti Google Adwords i kako ozbiljno pristupati kampanjama na Facebooku. Detaljni raspored ove radionice i prijave nalaze se na poveznici Škola digitalnog marketinga.

Budući da je broj mjesta za ove zimske škole ograničen te da se ponovno, kao u slučaju ranije održanih škola digitalnog marketinga, očekuje velik interes, pozivamo vas da svoju prijavnicu ispunite što prije!